Tabbouleh på quinoa
Gjorde en variant på tabbouleh idag, blev riktigt jäkla gott om jag får säga det själv! Måste börja använda mer ajvar när jag lagar mat, ger så himla god smak.
Tabbouleh på mitt vis
3 dl quinoa
1 msk harissa
1 ½ dl ajvar (mild el stark)
Lite citronsaft
1 dl hackad persilja
1 hackad röd lök
Oliver, körsbärstomater, salladsblad
Fetaost
Koka quinoa i lättsaltat vatten, 6 dl (glöm inte att skölja quinoan innan annars får den en bitter smak), låt stå en liten stund, häll av vatten och låt svalna.
Blanda samman harissa, ajvar, citronsaft, persilja och röd lök. Rör ner quinoan. I med oliver, halverade körsbärstomater och salladsblad. Toppa med feta.
Serverades hos oss med grillade kycklingspett och tsatsiki. Blev en hit, nyttigt också!
Kommentarer
Trackback